Home » concerten

De Bachanten streven ernaar om gemiddeld 1 x per jaar een uitvoering voor publiek te geven. Dat is tot nu toe goed gelukt. Op 20 mei 2015, precies een jaar na onze oprichting, traden wij voor het eerst op en gaven ons allereerste mini-concert. Dat was onze publieke vuurdoop, eerste echte proeve van bekwaamheid.
Op 9 november 2016 vond ons tweede mini-concert plaats. En op 1 november 2017 het derde.
Al deze optredens duurden ongeveer een half uur en vonden op woensdagmiddagen in De Ark in Maarssen plaats.
Het repertoire omvatte zowel a capella als met pianobegeleiding uitgevoerde stukken. Een totaaloverzicht van het repertoire dat wij tot nu toe hebben geadresseerd staat op de pagina 'Repertoire' op deze website. 
Steeds waren er tussen de 50 en 60 enthousiaste bezoekers bij de mini-concerten aanwezig.
We ontvingen veel positieve commentaren en diverse toehoorders lieten ons weten dat zij ons de afgelopen paar jaar hebben 'horen' groeien in koorzangkwaliteit.
Ook het aantal koorleden nam toe en zit inmiddels ruim boven de 30.

Het hoogtepunt qua optredens tot nu toe was onze deelname aan het jubileumconcert (35-jarig bestaan) van het VechtStreek Symfonie Orkest (VSSO) op 5 november 2017. Tijdens dat concert werden wij voor het eerst begeleid door een 40-persoons orkest bij het 'Ave Verum' van Mozart en 'L'Adieu des bergers' van Berlioz. Daarnaast voerden we tijdens dit concert  twee a capella stukken uit: 'Locus Iste' van Bruckner en 'Tibiè Paiom' van Bortnianski.
Met de door orkest begeleide stukken voegden we, met heel veel plezier, weer een nieuwe dimensie toe aan onze concertervaringen. 
Dat smaakte naar meer en kreeg ook een vervolg met onze vocale deelname aan het Kerstconcert van het VSSO op 9 december 2018.

Op 27 maart 2019 gaven wij een druk bezocht eerste lustrumconcert.

Op de pagina 'Foto's en films' van deze website kunt u ons zien en horen tijdens enkele recente uitvoeringen.