De Bachanten streven ernaar om gemiddeld 1 x per jaar een uitvoering voor publiek te geven. Op de pagina 'foto's en films' van deze website kunt u ons zien en horen tijdens enkele uitvoeringen.

2023

Zomerconcert Bachanten in De Ark

Op woensdag 31 mei luidt klassiek kamerkoor Bachanten uit Maarssen onder leiding van Maarten van der Bijl met een gevarieerd programma de zomer in.

Het concert vindt plaats in De Ark in Duivenkamp in Maarssenbroek. Het begint om 19:30. Toegang is gratis (maar een vrijwillige bijdrage wordt natuurlijk zeer op prijs gesteld).

Na afloop kan er onder het genot van een glaasje worden nagepraat.

Kamerkoor Bachanten is opgericht in 2014 (en viert volgend jaar dus alweer zijn tweede lustrum!)

Op het programma staan liederen uit de Renaissance en de Franse en Duitse romantiek, afgewisseld door pianostukken van Eric Satie.

Het koor heeft ruimte voor meer alten en tenoren, dus voor wie belangstelling heeft is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met de Bachanten.

Dus: kom luisteren!

2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2021-2020

 

2019

 


2018-2015

Winterconcert op zaterdagmiddag 26 november
Op basis van het in de afgelopen maanden ingestudeerde repertoire was een zeer gevarieerd koorprogramma samengesteld:

  • Schubert: (Uit: ‘Die Schöne Müllerin’) Das Wandern – Wohin – Mein - Der Jäger - Die liebe Farbe - Des Baches Wiegenlied, 
  • Brahms: Abendlied - In stiller Nacht, Mendelssohn: Die Nachtigall
  • Eigen composities van onze dirigent Maarten van der Bijl op gedichten van Vasalis: Er is geen einde, Ida Gerhardt: Juninacht, Thomas Morus: Tradition
  • Door Antoine Oomen getoonzette gedichten van Andreus: Ik heb je liever, M. Nijhoff: De moeder de vrouw, P. van Ostayen Marc groet s' morgens de dingen

Solistische bijdragen werden geleverd door cellist Diederik van Dijk (1e cello suite van J.S.Bach) en tenor René Veen (liederen uit Die schöne Müllerin).

Een gepland concert op 5 juni 2020 onder leiding van de nieuwe dirigent moest ten gevolge van de Corona-pandemie helaas worden afgelast. Ook in 2021 waren er om die reden geen optredens.
Op 27 maart 2019 gaven de Bachanten een druk bezocht eerste lustrumconcert. In april 2019 konden we onze nieuwe dirigent Maarten van der Bijl verwelkomen.

Na onze oprichting in mei 2014 gaven we onder leiding van onze eerste dirigent Jan Jelle de Wit drie mini-concerten op resp. 20 mei 2015, 9 november 2016 en 1 november 2017. Al deze optredens duurden ongeveer een half uur en vonden op woensdagmiddagen in De Ark in Maarssen plaats. Het repertoire omvatte zowel a capella als met pianobegeleiding uitgevoerde stukken. 
Ook zochten we samenwerking met ander muziekgezelschappen wat op 5 november 2017 leidde tot onze deelname aan het jubileumconcert (35-jarig bestaan) van het VechtStreek Symfonie Orkest (VSSO). Tijdens dat concert werden wij voor het eerst begeleid door een 40-persoons orkest bij het 'Ave Verum' van Mozart en 'L'Adieu des bergers' van Berlioz. Daarnaast voerden we tijdens dit concert twee a capella stukken uit: 'Locus Iste' van Bruckner en 'Tibiè Paiom' van Bortnianski.
Dat smaakte naar meer en kreeg een vervolg met onze vocale deelname aan het Kerstconcert van het VSSO op 9 december 2018.