De Bachanten streven ernaar om gemiddeld 1 x per jaar een uitvoering voor publiek te geven. Op de pagina 'foto's en films' van deze website kunt u ons zien en horen tijdens enkele uitvoeringen.

 

dec 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mei 2023

Winterconcert Bachanten Tienhoven

Op ons winterconcert van 20 december  2023 klonken liederen van Berlioz, Fauré en Mendelssohn, en een aantal minder bekende kerstliederen. En natuurlijk ook enkele bekende, deze in samenzang met het publiek. Het was een veeltalig programma met Nederlandse, Engelse, Zweedse en Duitse liederen, afgewisseld door instrumentale muziek met vleugel, fagot en orgel.

We traden voor de eerste keer op in het protestantse kerkje in Tienhoven. Dat zorgde voor een mooie stemmige sfeer. 

Het was helaas het laatste concert van de Bachanten onder leiding van Maarten van der Bijl, die vanwege zorgtaken in de privésfeer geen tijd meer heeft voor repetities op de woensdagmiddag. Het koor zal zijn muzikaliteit, zijn virtuositeit als dirigent en pianist,  én zijn humor erg gaan missen. 

Concert Bachanten 31 Mei 2023
PDF – 119,5 KB 239 downloads

Op woensdag 31 mei luidden de Bachanten  onder leiding van Maarten van der Bijl met een gevarieerd programma de zomer in, met Italiaanse, Engelse, Franse en Duitse liederen uit de renaissance en romantiek, afgewisseld door pianostukken van Eric Satie. 

Het concert vond plaats in De Ark in Duivenkamp in Maarssenbroek. 

Na afloop werd er onder het genot van een glaasje nagepraat.

Kamerkoor Bachanten, opgericht in 2014, viert volgend jaar zijn tweede lustrum!

2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2021-2020

 

2019

 


2018-2015

Winterconcert op zaterdagmiddag 26 november
Op basis van het in de afgelopen maanden ingestudeerde repertoire was een zeer gevarieerd koorprogramma samengesteld:

  • Schubert: (Uit: ‘Die Schöne Müllerin’) Das Wandern – Wohin – Mein - Der Jäger - Die liebe Farbe - Des Baches Wiegenlied, 
  • Brahms: Abendlied - In stiller Nacht, Mendelssohn: Die Nachtigall
  • Eigen composities van onze dirigent Maarten van der Bijl op gedichten van Vasalis: Er is geen einde, Ida Gerhardt: Juninacht, Thomas Morus: Tradition
  • Door Antoine Oomen getoonzette gedichten van Andreus: Ik heb je liever, M. Nijhoff: De moeder de vrouw, P. van Ostayen Marc groet s' morgens de dingen

Solistische bijdragen werden geleverd door cellist Diederik van Dijk (1e cello suite van J.S.Bach) en tenor René Veen (liederen uit Die schöne Müllerin).

 

Een gepland concert op 5 juni 2020 onder leiding van de nieuwe dirigent moest ten gevolge van de Corona-pandemie helaas worden afgelast. Ook in 2021 waren er om die reden geen optredens.

Op 27 maart 2019 gaven de Bachanten een druk bezocht eerste lustrumconcert. In april 2019 konden we onze nieuwe dirigent Maarten van der Bijl verwelkomen.

Na onze oprichting in mei 2014 gaven we onder leiding van onze eerste dirigent Jan Jelle de Wit drie mini-concerten op resp. 20 mei 2015, 9 november 2016 en 1 november 2017. Al deze optredens duurden ongeveer een half uur en vonden op woensdagmiddagen in De Ark in Maarssen plaats. Het repertoire omvatte zowel a capella als met pianobegeleiding uitgevoerde stukken. 
Ook zochten we samenwerking met ander muziekgezelschappen wat op 5 november 2017 leidde tot onze deelname aan het jubileumconcert (35-jarig bestaan) van het VechtStreek Symfonie Orkest (VSSO). Tijdens dat concert werden wij voor het eerst begeleid door een 40-persoons orkest bij het 'Ave Verum' van Mozart en 'L'Adieu des bergers' van Berlioz. Daarnaast voerden we tijdens dit concert twee a capella stukken uit: 'Locus Iste' van Bruckner en 'Tibiè Paiom' van Bortnianski.
Dat smaakte naar meer en kreeg een vervolg met onze vocale deelname aan het Kerstconcert van het VSSO op 9 december 2018.